Category: Tulisan terbit

Living Heritage of Palm Karinding in Rural Village

Ilham Nurwansah (published on IJHS Newsletter Issue 14 p. 4-5, 2012) Warmest greeting for all! In  Newsletter  12  I  wrote  about  two  types  of  Sundanese  mouth harp, the bamboo karinding and the palm one.  Here I  said  that  the  palm  (midrib)  karinding  or  Karinding  Kawung has spread to several places […]

Continue reading

Komunitas Wikipedia Ngaraksa Basa Sunda

Wikimedia Indonesia gawé bareng jeung Pusat Studi Sunda ngagelar acara pangumuman jeung pamasrahan hadiah pikeun tilu urang pinunjul sayembara nulis artikel di Wikipédia. Wikimedia Indonesia (www.wikimedia.or.id) nyaéta pakumpulan (asosiasi) indepénden anu diadegkeun jeung didanaan sorangan ku sukarélawan Indonésia. Ieu asosiasi téh diadegkeun pikeun ngarojong upaya-upaya nyadiakeun jeung nyebarkeun matéri-matéri pangaweruh […]

Continue reading